Er is meer nodig om kleurjuistheid te bepalen
Er is meer nodig om de kleurjuistheid te bepalen, aldus Axalta

Er is meer nodig om kleurjuistheid te bepalen

Drukke autoschadebedrijven lopen iedere dag tegen hetzelfde probleem aan. Ze weten nooit precies welke auto in welke kleur er als volgende de spuitcabine in moet. Maar een recent rapport van verzekeraar Univé, gebaseerd op verzekeringsclaims voor autoschade als gevolg van parkeerincidenten, geeft meer inzicht.

Het goede nieuws is dat de top vijf merken allemaal één ding gemeen hebben: hun populaire standaardkleuren zijn grijs of blauw. Om de kleurjuistheid perfect te bepalen, is echter meer nodig dan de originele productiekleur. Vorig jaar opende Axalta een nieuw Europees Technology Center in Wuppertal.

Blote oog

Michell Carbo, Product & Technical Manager voor Axalta Refinish in de Benelux, zegt: “Kleuren zoals grijs en blauw zijn bijzonder bedrieglijk en moeilijk te bepalen met het blote oog. Ze zijn er in een groot aantal tinten en lakeffecten en die moeten allemaal nauwkeurig op elkaar afgestemd worden. Onze nieuwste spectrofotometers zijn belangrijke effectieve tools om de kleurjuistheid te bepalen. Dat komt vooral omdat de spectro’s speciale LED-meetoptieken gebruiken om de kleur en het lakeffect binnen een minuut te meten. Deze kleurmetingen worden rechtstreeks doorgestuurd naar onze kleurmanagementsoftware en automatisch vergeleken met meer dan 200.000 kleurformules. Voor schadeherstellers is het daardoor eenvoudig om de perfecte kleurformules te bepalen.”

Kleurjuistheid

Axalta Refinish biedt autoschadebedrijven via zijn drie premium lakmerken Cromax, Spies Hecker en Standox de geavanceerde kleurmanagementoplossingen zodat zij op een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en efficiënte manier de beste kleurjuistheid kunnen behalen. Via de cloud-based en wifi-aangestuurde kleurendatabase kunnen schadeherstellers het hele proces, van kleurjuistheid bepalen tot de kleurmenging, volledig draadloos en zonder tussenkomst van een pc uitvoeren.

Michell Carbo: “Autoschadebedrijven zullen nooit 100% zeker weten wat binnen komt rijden. Dankzij onze kleurmanagementoplossingen en kennis over de auto’s met een groter risico op parkeerschade kunnen schadeherstellers snel, nauwkeurig en met minder giswerk werken.”

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.