Axalta opent Europees Technology Center in Wuppertal

Axalta Coating Systems heeft in Wuppertal (Duitsland) op woensdag 8 juni haar nieuwe Europese Technology Center (ETC) geopend.

Ook refinish
Het ETC wordt de centrale plek voor het onderzoek van vloeibare lakken van het bedrijf in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De volledige campus omvat maar liefst 15.000 m2 aan laboratoria voor onderzoek naar lakken voor lichte voertuigen, industrie en refinish doeleinden, formulering- en applicatie installaties, een klimaat- en corrosiesimulator, kleine en grote testopstellingen, een demonstratiecentrum voor klanten en kantoren.

Lakonderzoek
Axalta kiest hiermee duidelijk voor een strategische aanpak met de uitbreiding en verbetering van zijn wereldwijde lakonderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het bedrijf bouwt momenteel ook een Global Innovation Center in Philadelphia (VS), dat de spil zal worden van zijn wereldwijde technologienetwerk. Ook komt er een nieuw technologiecentrum in Shanghai, dat de technologische toepassingen zal ondersteunen in de gehele regio Azië-Pacific.

Met deze investering wil Axalta haar EMEA onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling uitbreiden, vernieuwen en centraliseren, aldus Matthias Schönberg (Axalta voorzitter EMEA). “De wortels van ons bedrijf liggen op dezelfde plek in Wuppertal.”

Foto: (v.l.n.r.) Robert K. Roop, Axalta Vice President of Refinish Technology, en Head of Technology Europe, Middle East and Africa; Barry Snyder, Axalta Senior Vice President en Chief Technology Officer; Charles Shaver, Axalta Chairman en CEO; en Matthias Schönberg, Axalta Vice President, en President Europe, Middle East and Africa.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.