Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in verkeer

Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in verkeer

Bumperkleven is de grootste ergernis in het verkeer (59%), gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (21%). Dit meldt Allianz Direct op basis van onderzoek.

Toenemende drukte
Het onderzoek werd uitgevoerd omdat de drukte op de Nederlandse wegen weer toeneemt. In de top 5 eindigen snelheidsduivels op de derde plaats (31%). Daarentegen ergert bijna een kwart (23%) van de Nederlanders zich juist aan langzame rijders. Bijna een derde van de Nederlanders (29%) bestempelt linksrijders als irritant. Bijna de helft van de Nederlanders stoort zich aan andere automobilisten die hun smartphone gebruiken, maar 28 procent zegt zichzelf wel eens schuldig te maken aan bellen of appen achter het stuur.

Afgeleid
Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur.  Zoals de genoemde ergernissen doen vermoeden, staan andere weggebruikers (17%) met stip op afleiding nummer één, gevolgd door de smartphone (12%) en het gevoel van slaperigheid (9%). Opvallend is dat mannen (16%) iets vaker dan vrouwen (8%) de smartphone benoemen als grootste afleiding.

Top 5 ergernissen in het verkeer
1. Bumperklevers (59%)
2. Automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48%)
3. Snelheidsduivels (31%)
4. Linksrijders (29%)
5. Automobilisten die afval uit het raam gooien (24%)

Top 5 afleidingen achter het stuur:
1. Andere weggebruikers (32%)
2. Smartphone (22%)
3. Slaperigheid (21%)
4. Werk aan de weg (15%)
5. Billboards (14%)

(Foto: Allianz Direct)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.