Nieuwe regels schadevrije jaren ongunstig voor jongeren

Nieuwe regels schadevrije jaren ongunstig voor jongeren

Jonge automobilisten worden bij het claimen van een schade vanaf 2016 nog harder gestraft door hun autoverzekeraar. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Verbond van Verzekeraars
Conform het plan van het Verbond van Verzekeraars leveren automobilisten vanaf 1 januari 2016 bij een schade altijd 5 schadevrije jaren in, ongeacht de omvang van de schade. Op deze manier wil het Verbond de consument meer duidelijkheid bieden. “Voor een beginnend bestuurder, met weinig tot geen schadevrije jaren, betekent dit plan echter dat hij bij één schade al zoveel negatieve schadevrije jaren krijgt dat het lastig wordt om in de jaren daarna nog over te stappen naar een andere verzekeraar”, aldus Paul Huibers van Geld.nl.

Schade
Nu hanteert elke autoverzekeraar zijn eigen schadevrije-jarentabel en bepaalt zelf hoeveel schadevrije jaren een klant terugvalt bij een schade waarvoor hij zelf aansprakelijk is. Hierdoor is het voor bestuurders vaak niet duidelijk hoeveel schadevrije jaren ze hebben als ze overstappen naar een andere verzekeraar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.