Munsterhuis Ferrari Authorised Bodyshop: ‘Tot aan Berlijn komen klanten naar ons toe voor schadeherstel’
Een Ferrari in de garage (Foto: Munsterhuis Sportscars)

Munsterhuis Ferrari Authorised Bodyshop: ‘Tot aan Berlijn komen klanten naar ons toe voor schadeherstel’

Met ingang van 1 augustus 2023 is Munsterhuis Sportscars benoemd tot geautoriseerde Ferrari ‘Bodyshop’. Het bedrijf, dat één van de twee officiële Nederlandse Ferrari-dealers is, wordt daarmee ook één van de dertig officiële Europese Ferrari-dealers die met het keurlabel ‘Authorised Bodyshop’.

De Hengelose dealer mag nu herstelwerkzaamheden aan nieuwe en klassieke Ferrari’s uitvoeren. Het gaat vooral om kleine schades die zijn ontstaan op een parkeerplaats, maar ook aan volledig carrosserieherstel na een aanrijding.

“Voor een Ferrari wil je het beste hebben. Onze nadruk ligt op Nederland. Mensen komen van Groningen tot aan Zeeland en alles ertussenin. Maar we hebben ook buiten Nederland klanten zitten”, zegt Tijmen Keizers, marketing manager bij Munsterhuis. “Dertig procent van ons klantenbestand is Duits en we hebben een gunstige locatie bij de Duitse grens. Zelfs tot aan Berlijn komen klanten naar ons toe voor schadeherstel”, zegt Keizers.

Investeringen

Om een Authorised Bodyshop-certificering te krijgen zijn een tal van investeringen gedaan. Het bedrijf heeft de bestaande schadeherstel-afdeling gerenoveerd en geüpgradet. Er is hier een reden voor.

Volgens Keizers rijden er rond de drieduizend Ferrari’s in Nederland. De meest voorkomende schade komt volgens hem door de vele drempels in Nederland. “Op de underbody zie je vaak schade hierdoor voorbij komen. Maar het zijn niet de aantallen die je bij een massamerkt hebt”, aldus Keizers.

Italiaans opgeleide technici

Ook heeft een aantal technici een opleiding in Italië gevolgd. Dit om kennis op de doen om de werkzaamheden te mogen uitvoeren. ‘De complexe technologie van Ferrari’s modellen vraagt om gespecialiseerde kennis, expertise en toegang tot officiële gereedschappen en korte lijnen met de fabriek zelf’, meldt Munsterhuis in het persbericht.

Het Italiaanse merk stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zijn dealernetwerk. Munsterhuis telt nu vier schadevestigingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.