Minder auto-inbraken in centra grote steden

Minder auto-inbraken in centra grote steden

In het centrum van grote steden, die door de Coronacrisis vaak rustig zijn geworden, daalt het aantal auto-inbraken. Inbrekers kiezen steeds vaker voor de buitenwijken. Dit meldt Independer op basis van een uitgevoerde analyse op de meeste recente politiedata.

Stabiel
Toch blijft het totale aantal meldingen in de grote steden redelijk stabiel. Independer meldt dat Amsterdam al jaren op de eerste plaats staat met 4.558 inbraken in de eerste drie kwartalen van dit jaar. Dit zijn er slechts 12 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In het stadscentrum daalde het aantal inbraken en in de buurten met bedrijven- en industrieterreinen was de toename 33,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Grote steden als Rotterdam, Utrecht en Eindhoven tonen een soortgelijke trend.

Lockdown
Tijdens de lockdown van april en mei werd de grootste daling van het aantal auto-inbraken zichtbaar (26,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). In september dit jaar was er weer een forse toename(14,5 procent ten opzichte van september 2019).
De jarenlange afname van het aantal auto-inbraken stagneert wel langzaam. In de eerste negen maanden van 2020 was deze 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar in de eerste negen maanden van 2019 nog 11,3 procent en in 2018 18 procent. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.