Independer: minder autoinbraken tijdens lockdown

Independer: minder autoinbraken tijdens lockdown

Afgelopen jaar werd er 6,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling deed zich vooral voor tijdens de lockdown, daarbuiten werd juist vaker ingebroken dan in dezelfde maanden in 2019. Dit meldt Indepeder.

Invloed
Daarmee lijken de coronamaatregelen een sterke invloed te hebben op het aantal auto-inbraken. Het aantal inbraken in auto’s nam tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7 procent; in januari en februari steeg dit aantal juist met respectievelijk 7,7 en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Na de eerste lockdown nam het aantal autoinbraken weer toe. In de maanden juli tot en met september werden gemiddeld 9,1 procent meer inbraken gemeld dan in 2019. Ook tijdens de huidige lockdown iser weer aan afname; van oktober 2020 tot en met februari 2021 waren er gemiddeld 28,7 procent minder autoinbraken ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Provincies
De daling van het aantal autoinbraken deed zich voor in negen provincies. De sterkste daling was in de provincie Limburg (-22,3%). Daarna komen Groningen (-21,6%), Flevoland (-19,5%) en Friesland (-19,0%) ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal auto inbraken steeg juist het hardst in Zeeland (54,7%), gevolgd door Drenthe (30,5 procent). (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.