Grote verschillen nieuwwaarderegelingen

Grote verschillen nieuwwaarderegelingen

Geld.nlAutoverzekeraars hanteren sterk uiteenlopende voorwaarden bij de toepassing van de nieuwwaarderegeling. Dit blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

Total-loss
De nieuwwaarderegeling vergoedt een bedrag waarmee de consument dezelfde auto opnieuw kan kopen bij total loss of diefstal. Polisdirect, Unigarant, Centraal Beheer en Univé hanteren daarbij een maximum van 45.000 tot 50.000 euro. Bij auto’s boven dit bedrag groeit het verschil tussen de nieuwwaarde en de werkelijke vervangingswaarde sneller dan bij goedkopere auto’s.
Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd werken zonder grens en bij Onna Onna en Allsecur ligt de grens op 100.000 euro.

Afschrijving
Ook de looptijd van de nieuwwaarderegeling loopt, afhankelijk van de verzekeraar één, twee of drie jaar. Na afloop geldt de vervangingswaarderegeling, waarbij de verzekeraar kijkt naar de waarde van de auto op het moment voordat de schade ontstond. Volgens Geld.nl werken veel verzekeraars na het eerste jaar toch met een afschrijving van 1 tot 2% per maand: “Van een echte nieuwwaarderegeling is dan natuurlijk geen sprake meer.” Geld.nl noemt daarbij onder andere Univé, Reaal, Ditzo en Polisvoormij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.