AkzoNobel ziet omzet autolakken toenemen

AkzoNobel ziet omzet autolakken toenemen

De omzet van de business-unit Automotive and Specialty Coatings van AkzoNobel is in het eerste kwartaal van 2021 toegenomen. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.

Valutaeffecten
Valutaeffecten niet meegerekend bedroeg de stijging 2%. Worden de valutaeffecten meegewogen dan is er sprake van een daling van 4%. De omzet kwam uit op 303 miljoen euro, een jaar eerder was dit nog 314 miljoen euro. . De verkochte volumes groeiden weliswaar, maar dit werd teniet gedaan door valuta- en prijsschommelingen.
AkzoNobel als geheel zag haar omzet met 10% groeien, bij constante valuta bedroeg deze groei 16% met een sterke groei in Azie. Het bedrijfsresultaat steeg met 62%.

Sterk kwartaal
“We hebben een zeer sterk kwartaal achter de rug, dat werd gekenmerkt door 16% groei en een hogere winstgevendheid”, aldus CEO Thierry Vanlancker. “De aanhoudende problemen op het gebied van grondstoffen zijn in de hele industrie een uitdaging die continu onze aandacht vraagt. We zullen ons blijven concentreren op het compenseren van de grondstofkosten met prijsinitiatieven en kostendiscipline.” (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.