AkzoNobel werkt aan CO2-reductie schadebedrijven
(Foto: Shutterstock)

AkzoNobel werkt aan CO2-reductie schadebedrijven

AkzoNobel werkt samen met een aantal partners aan de aanpak van CO2 reductie in de autoschade herstelsector. Tijdens een 24-uurs event in Amsterdam zijn een aantal onderzoeksteams ingesteld die zich gaan richten op drie van de belangrijkste onderwerpen: energietransitie, proces efficiëntie en circulaire oplossingen. Dat laat de verffabrikant weten in een persbericht.

Tot de partners behoren Allianz, Boekhorst Autoschade, Den Elzen Autoschade, Europcar Mobility Group, Toyota en The Vella Group. Zij doen mee aan de volgende fase om verder te komen bij hun CO2 reductie doelen, aldus AkzoNobel.

Eén van de zes teams zal zich bijvoorbeeld richten op het optimaliseren en aanpassen van reparatie manuals voor schadeherstellers teneinde de repareerbaarheid en circulariteit op te voeren. Een andere groep kijkt naar het oprichten van een academie om automotive bedrijven en schadeherstellers te trainen om duurzamer te worden.

Commercieel directeur voertuiglakken Ignacia Román Navarro: “We hebben allemaal ambitieuze doelen als het gaat om klimaatverandering maar het is voor ieder van ons onmogelijk om dat alleen te realiseren. Samenwerking is essentieel. Het is daarom fantastisch dat iedereen bij elkaar komt, ideeën uitwisselt en zich werkelijk wil committeren om te onderzoeken wat gezamenlijk mogelijk is.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.