WOK-erkenning biedt kansen voor schadebedrijf
Foto: shutterstock

WOK-erkenning biedt kansen voor schadebedrijf

De RDW onderzoekt of het opheffen van het rijverbod bij erkende schadebedrijven kan worden neergelegd. Wat is nodig om dit goed te regelen? Hoeveel schadebedrijven kunnen hiervoor een erkenning bij de RDW aanvragen? En, wie draait voor de kostenverhoging op? Nog niet alles is bekend, maar dat het kansen biedt, is duidelijk, aldus Focwa-directeur Femke Teeling.

Het is twee jaar geleden dat de RDW op het Focwa congres aankondigde dat onderzocht wordt hoe het proces rond schadevoertuigen kan worden verbeterd. Sindsdien overlegt de RDW met verschillende partijen, waaronder de Focwa, om te onderzoeken wat nodig is om dit goed te organiseren.

Voertuigen die niet meer veilig de weg op kunnen door schade, krijgen een rijdverbod, voorheen heette dat een WOK-signaal. Nu is het zo dat zo’n voertuig na herstel door de RDW moet worden goedgekeurd, waarna het rijverbod wordt opgeheven. De bedoeling is dat dit hele proces straks bij erkende herstelbedrijven komt te liggen.

Lees door op https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/schade/29616-wok-erkenning-opent-deur-voor-meer-omzet-voor-schadebedrijf

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.