VOC breidt diagnoseapparatuur voor AST-opleiding uit

VOC breidt diagnoseapparatuur voor AST-opleiding uit

VOC heeft de diagnoseapparatuur voor de opleiding AST uitgebreid met vaste diagnosewerkstations van Actia en Wurth. Dit heeft men gedaan om de deelnemers aan deze opleiding een gevarieerd en realistisch aanbod aan trainingsmaterialen te kunnen bieden. Tot nu toe werden tijdens de AST-opleidingen losse diagnosetesters zoals Launch, Hella Gutmann, Texa en Multidiag ingezet. Met de toename van het aantal AST-kandidaten en daarmee ook de bezettingsgraad op de traininglocaties was dit niet meer efficiënt te organiseren. Vandaar dat VOC ervoor heeft gekozen om de vaste VOC locaties; Sassenheim, Nieuwegein, Assen en Best  in te richten met een vast diagnosewerkstation.

Door de uitbreiding is het nu tijdens de AST-opleiding, maar ook tijdens andere diagnose gerelateerde VOC trainingen mogelijk om de cursisten kennis te laten maken met een zeer breed scala aan vaste en losse diagnosetesters. De diagnosetesters van Wurth en Actia werken op een en dezelfde laptop. Dit kan eventueel in de toekomst uitgebreid worden met diagnosetestersystemen van andere merken. Op deze laptop is het ook mogelijk om alle beschikbare voertuiginformatie op te vragen.
Aan de laptop is een tweede beeldscherm gekoppeld zodat alle deelnemers de handelingen van de trainer goed kunnen volgen. Tijdens de praktijkoefeningen gaan de cursisten zelf met de apparatuur aan de slag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.