Verschil WA en WA Beperkt Casco autoverzekering steeds kleiner

Het gemiddeld premieverschil tussen de verplichte WA-autoverzekering en de veel uitbreidere ‘beperkt casco’ variant wordt steeds kleiner. Dit blijkt uit vergelijkingscijfers van Independer.

Paar euro
De beperkt cascoverzekering biedt toegevoegde dekking voor onder meer auto-inbraak en autodiefstal. Op dit moment ligt het premieverschil tussen de twee soorten verzekeringen vaak op nog maar een paar euro per maand. De WA-autoverzekering verliest terrein want steeds meer mensen kiezen voor beperkt casco. In 2015 zocht 28 procent van de mensen bij vergelijkingen via Independer naar beperkt casco en 36 procent naar WA. Nu is beperkt casco goed voor 38 procent en WA voor een kwart. De keuze voor de duurdere volledig cascoverzekering (allrisk) is al jaren stabiel op 35 tot 38 procent.

Dekking ruimer
De beperkt cascoverzekering biedt, naast WA-dekking, eveneens dekking bij diefstal van de auto en bij inbraak, schade door ruitbreuk, brand, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Maat het gemiddeld premieverschil tussen WA en beperkt casco wordt jaarlijks steeds kleiner. De lagere premie van WA is sinds 2015 sneller gestegen dan de hogere premie van beperkt casco. Het resultaat is dat het verschil volgens Independer nu vaak nog maar op een paar euro per maand ligt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.