Vara Kassa: Krasverwijderaars werken niet afdoende

Vara Kassa: Krasverwijderaars werken niet afdoende

Geen enkele krasverwijderaar blijkt een kras in de auto overtuigend en volledig weg te kunnen werken. Dit blijkt uit de krasverwijderaartest van het Vara consumentenprogramma Kassa.

Voor de test werden op een metallic rode Alfa Romeo 159 vier soorten krassen gemaakt. Vier testers hebben de krassen behandeld met vijf krasverwijderaars die onherkenbaar waren gemaakt. De testers beoordeelden de krasverwijderaars op begrijpelijkheid van de handleiding, het gebruiksgemak en het resultaat.
Geen enkel product bleek de krassen overtuigend en volledig weg te kunnen werken, zo bleek uit de beoordelingen. De handleidingen waren over het algemeen wel duidelijk. Al was bij één middel de gebruiksaanwijzingen slechts in het Duits beschikbaar. Het oordeel over het gebruiksgemak varieerde erg en ook over het resultaat liepen de meningen sterk uiteen.

De Meguiars Scratch X 2.0 eindigde als beste, gevolgd door de Sonax KratzerEntferner Set, JML Mantis Scratch Repair Pen, Simoniz Fix It Pro en de Valma Scratch Repair Pen als laatste. Klik hier voor de uitslag en voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.