Signalering autodiefstal van 5 dagen naar 2 uur

Signalering autodiefstal van 5 dagen naar 2 uur

Aangiften van autodiefstal worden nu centraal bij Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) behandeld. Daarvoor werken RDW, politie, ministerie en Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit samen.

Hogere pakkans
De nationale en internationale signalering van de autodiefstal wordt daarmee teruggebracht van gemiddeld vijf dagen naar maximaal twee uur. Daardoor is de pakkans hoger en dat scheelt jaarlijks zeven miljoen euro aan financiële schade die er met voertuigdiefstal gepaard gaat.

Versneld plaatsen diefstalsignaal
De implementatie van het project ‘versneld plaatsen diefstalsignaal’ moet landelijk voor 1 december voltooid zijn. Daartoe hebben de RDW, de politie, het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) begin deze maand een convenant ondertekend. Dit naar aanleiding van een succesvolle proef in Brabant. De eerstvolgende regio waar de nieuwe procedure wordt geïmplementeerd is Rotterdam-Rijnmond.

Het proces na de aangifte blijft ongewijzigd. Dit betekent dat er direct een melding gemaakt wordt in het Vermist Auto Register (VAR) en dat er een proces verbaal wordt opgemaakt. Dan staat een auto zowel nationaal als internationaal (Schengen) geregistreerd als gestolen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.