Schadegarant: zorgen over veilig herstel complexe auto’s

Schadegarant: zorgen over veilig herstel complexe auto’s

Is elk schadebedrijf, nu en in de toekomst, nog in staat om een moderne auto met geavanceerde systemen en materialen met nieuwe verbindingstechnieken nog veilig te herstellen. Dat was voor Stichting Schadegarant aanleiding voor een zogeheten position paper, waarover Automotive Management melding maakt.

Kennis en kunde
Volgens het paper is het in de huidige markt onvoldoende duidelijk of er straks nog voldoende kennis, kunde en capaciteit beschikbaar is om het snel groeiende aantal complexe auto’s vakkundig te herstellen. Onder de titel ‘Botsing tussen kwaliteit en kosten’ wil Schadegarant zijn zorgen hierover delen. Men stelt dat voor auto’s uit het nieuwe wagenpark een ander risico geldt dan voor ‘oude’ auto’s. Verzekeraars krijgen in dit segment meer toegevoegde waarde als zij het risico op ondeskundig herstel en de hogere schadelast in hun advies laten meewegen, denkt Schadegarant. Ook wil Schadegarant benadrukken dat de bewustwording van het veiligheidsbelang bij herstel onder consumenten van belang is.

Merkerkenning
Volgens Schadegarant is het van belang dat er op korte termijn een of meerdere bruikbare alternatieven voor merkerkenning worden ontwikkeld, die voorzien in goed en veilig herstel. Een nieuwe branchenormering, die hieraan voldoet, gaat de branche helpen om de juiste keuze voor de toekomst te maken, aldus het rapport. (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.