Schadebedrijven in Randstad hebben minder last van Corona

Schadebedrijven in Randstad hebben minder last van Corona

Focwa-bedrijven in de Randstad (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht) hebben minder hinder van de Coronacrisis dan bedrijven in omliggende provincies. Dit blijkt uit de uit de resultaten van het Focwa Coronameldpunt van 26 november 2020.

Minder klanten
De bedrijven in de omliggende provincies geven aan 27% minder klanten te ontvangen, terwijl bedrijven in de Randstad een klantenverlies van 11% kennen. 5% van de bedrijven in de Randstad verwacht personeel te moeten ontslaan, terwijl dit voor bedrijven in de andere regio’s 15% bedraagt. Omgekeerd verwacht 26% van de bedrijven in de Randstad personeel te moeten werven, voor bedrijven in de andere regio’s ligt dit percentage op 11%.

Bedrijfstakken
Ook zijn er verschillen tussen de bedrijfstakken binnen Focwa. De belangenbehartiger zegt dat bij zowel de autoruit-, autoschade- als caravan- & camperschadeherstelbedrijven extremen terugkomen. Zo zijn er leden die weinig tot geen hinder ondervinden terwijl er ook leden zijn die tot 90% minder orders hebben ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De ruitherstelsector heeft een gemiddeld orderverlies van 37%, tegenover 29% bij caravan- & camperservicebedrijven en 23% bij autoschadeherstelbedrijven, zo blijkt uit de gegevens van het Focwa meldpunt. (Afbeelding: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.