RDW waarschuwt voor onverzekerd rijden

RDW waarschuwt voor onverzekerd rijden

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat in opdracht van het Openbaar Ministerie een waarschuwingsbrief sturen als een autoverzekering is beëindigd, maar de eigenaar de auto nog wel op zijn naam heeft staan. Deze brief moet het aantal onverzekerde voertuigen verder helpen terugdringen.

Verzekeringsplicht
Met de brief wil de RDW de kentekenhouder herinneren aan de verzekeringsplicht. RDW-kentekenhouders met een voertuig op naam ontvangen deze brief als er 21 dagen na het beëindigen van een verzekering nog geen nieuwe verzekering in het WAM-register geregistreerd staat. Gemeld wordt dan dat het voertuig als onverzekerd staat geregistreerd, dat er een verzekeringsplicht is en welke gevolgen het niet verzekeren van een voertuig met zich meebrengen. Op dit moment ontvangt de kentekenhouder nog geen waarschuwingsbrief, maar volgt er direct een sanctiebeschikking via het CJIB.

Boetes
Gemiddeld genomen staan nu 35.000 actieve voertuigen als onverzekerd geregistreerd. Dat cijfer zou door de nieuwe waarschuwingsbrief moeten dalen. Ook verwachten de RDW boetes voor het onverzekerd op naam hebben van een voertuig te kunnen voorkomen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.