Openclaims sluit aan bij ADAS Alliantie

Openclaims sluit zich per september aan bij de ADAS Alliantie, het samenwerkingsverband van ruim 55 organisaties dat zich inzet om de adoptie, bewustwording en het veilig gebruik van ADAS-systemen te bevorderen.

Sturen
“Als softwareprovider voor verzekeraars en leasemaatschappijen ondersteunt Openclaims partijen bij het intelligent sturen van schades naar de juiste schadehersteller”, aldus Stephan Stergiou, CEO van Openclaims. “Hierbij gebruiken deze partijen ons platform als basis voor het verzamelen van data over al deze schades en het herstel hiervan. Vanuit deze samenwerking met de ADAS Alliantie zien wij ernaar uit om met onze software bij te dragen aan veiliger en duurzamer verkeer in Nederland.”

Schadelast
In de ADAS Alliantie zijn inmiddels meer dan 55 organisaties actief, die allemaal op een of andere manier te maken hebben met ADAS. Dat zijn niet alleen de bekende brancheverenigingen, maar bijvoorbeeld ook schadeherstellers, opleidingsinstituten, dataproviders en overheden. Volgens Stergiou hebben ADAS positief effect op de schadelast van verzekeraars en leasemaatschappijen: “Met behulp van het platform kunnen verzekeraars en leasemaatschappijen een autoschade slim sturen naar het herstelbedrijf die dit type schades het beste en efficiëntst kan herstellen. Op deze manier blijft de schadelast zo laag mogelijk én krijgen klanten de juiste uitleg en informatie van het herstelbedrijf.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.