Omzet schadeactiviteiten Stern stijgt 5,3%

Omzet schadeactiviteiten Stern stijgt 5,3%

SternSternPoint (voorheen SternSchade) zag in het eerste half jaar van 2017 de omzet met 5,3% verbeteren ten opzichte van het eerste half jaar van 2016. Dit blijkt uit het gepubliceerde halfjaar verslag.

Groei netwerk
In het eerste half jaar heeft Stern het netwerk van SternPoint aanzienlijk uitgebreid. Het aantal vestigingen bedraagt nu 18, eind 2016 waren er dat nog 12. Hiermee maakt Stern Car Services, waartoe SternPoint behoort, een duidelijke stap naar de beoogde landelijke dekking met circa 25 SternPoint vestigingen. Per 1 januari 2017 omvat Stern Car Services ook de activiteiten van SternTec (bedrijfswageninrichting), SternLogistiek en SternParts.

Reorganisatie
In het eerste half jaar van 2017 was het bedrijfsresultaat van Stern Car Services beter dan een jaar eerder, voornamelijk als gevolg van de vorig jaar doorgevoerde reorganisatie van het toenmalige SternPoint. Maar de recent  geopende schadevestigingen waren in het eerste half jaar als gevolg van aanloopkosten en onderbezetting nog duidelijk verlieslatend. Voor het tweede half jaar van 217 verwacht Stern dat de nieuwe schadevestigingen “op stoom komen op basis van de verkregen merkerkenningen en toegezegde schadesturing van diverse verzekeraars.”

De gehele Stern Groep zag in het eerste half jaar van 2017 het resultaat iets verbeteren tot 5,4 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. De resultaten van de Dealergroep vielen tegen, maar dat werd gecompenseerd door de goede resultaten van Stern Car Services, Stern Mobility Solutions en overige activiteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.