Nu eigen Bovag voorwaarden schadeherstel particuliere markt

Nu eigen Bovag voorwaarden schadeherstel particuliere markt

Bovag-schadeherstellers beschikken vanaf 1 februari 2020 over hun eigen algemene voorwaarden voor particulieren, waarin ook de kernvoorwaarden uit het garantiebewijs zijn geïntegreerd. Dit meldt Bovag.

Garantiebewijs
Tot nu toe konden de schadeherstellers de algemene voorwaarden van de afdeling autobedrijven gebruiken. Maar volgens Bovag bevatten deze enkele irrelevante artikelen, zoals over de koop van een auto. De nieuwe algemene voorwaarden zijn tevens bedoeld voor gebruik bij caravan- en camperschadeherstel. De klant krijgt vier jaar garantie op het schadeherstel en een faillissementsdekking.
Het aparte garantiebewijs voor Bovag-schadeherstelbedrijven blijft gewoon bestaan en wordt al jaren wordt gebruikt bij auto- en ruitschade.

Geschillencommissie
De nieuwe voorwaarden zijn-net als het garantiebewijs vastgesteld met ANWB en de Sociaal Economische Raad, waardoor bij onenigheid de geschillencommissie kan worden ingeschakeld. Het gebruik van deze voorwaarden is verplicht wanneer de particuliere klant (of zijn verzekeraar namens deze consument) een opdracht geeft. Algemene Bovag-schadeherstelvoorwaarden voor de zakelijke markt zijn momenteel in de maak en komen later dit jaar beschikbaar.

De nieuwe particuliere voorwaarden voor schadeherstel zijn voor Bovag-leden te downloaden via het ledenportaal mijnbovag.nl.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.