Nieuwe Poll: Directe schadeafhandeling geeft verzekeraars meer macht

Nieuwe Poll: Directe schadeafhandeling geeft verzekeraars meer macht

Er zijn zorgen over de impact van de directe schadeafhandeling die op 1 juli 2021 wordt ingevoerd. Schadeherstellers vrezen een grotere machtspositie voor de verzekeraars. Dit is het onderwerp van de Poll in de maand maart.

Eigen verzekeraar
Volgens het Verbond van Verzekeraars moet dit nieuwe concept de schade, die anderen hebben aangebracht, sneller en makkelijker kunnen afhandelen. Nu moeten WA-verzekerden schade vaak nog zelf verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Straks kunnen zij hiervoor terecht bij hun eigen verzekeraar die de schade dan voor hen verhaalt. Veel schadeherstellers verwachten dat de directe schadeafhandeling leidt tot een versterking van de positie van de verzekeraar. Anderen staan juist weer positief tegenover deze nieuwe ontwikkeling omdat de klant sneller en beter wordt gefaciliteerd.

Vragen
Tijdens een webinar van Focwa bleken er nog wel veel vragen te zijn over afspraken met betrekking tot vervangend vervoer, stallingskosten, vergoedingen van expertisekosten en de rol van de dealer in dit proces. Focwa is hierover in gesprek met het Verbond van Verzekeraars en individuele opdrachtgevers en zal een tweede virtuele meeting organiseren in het tweede kwartaal. Maar wat vindt u? Geef uw mening in de Poll op deze pagina. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.