Nieuwe Arbocatalogus voor carrosseriebranche

Nieuwe Arbocatalogus voor carrosseriebranche

Focwa heeft een nieuwe website voor de Arbocatalogus ontwikkeld. Deze vernieuwde website biedt op een laagdrempelige manier instrumenten om werkgevers en werknemers te helpen om op een veilige en gezonde manier te werken.

Samenwerking
De nieuwe website is tot stand gekomen in samenwerking met RAI CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en OOC. Hij wordt gezien als een erkende ‘handleiding’ die door sociale partners wordt uitgeschreven ter bevordering van gezonde en veilige werkomstandigheden. Hij bevat een omschrijving van de meest voorkomende risico’s in de branche en omschrijft oplossingen. Bedrijven kunnen aan de hand daarvan hun Arbobeleid uitvoeren en invulling geven aan de branche RI&E.

Werkprocessen
De Arbocatalogus heeft is niet alleen vernieuwd qua vorm. Vooral inhoudelijk is er gekeken naar geactualiseerde werkprocessen in functie van de veiligheid van werknemer en -gever. Deze werkprocessen zijn daarom ook getoetst bij en erkend door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

De nieuwe website is overzichtelijker en bevat actuele informatie die door middel van tekstuele content, afbeeldingen en video’s over worden gebracht op de bezoeker. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.