Nederlanders gemiddeld 11 jaar bij zelfde autoverzekeraar

Nederlanders gemiddeld 11 jaar bij zelfde autoverzekeraar

Gemiddeld hebben Nederlanders 11 jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Twee op de vijf Nederlanders (42%) blijken trouw aan hun autoverzekeraar en zijn nog nooit overgestapt naar een ander. Dat blijkt uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct.

Overgestapt
Volgens Allianz Direct is ruim de helft (54%) van de ondervraagden ooit weleens overstapt van autoverzekering. Meest genoemde reden is het kunnen krijgen van een betere prijs-kwaliteitverhouding (41%) bij een andere verzekeraar.
De verzekeraar zegt ook dat 84% van de Nederlanders er voor kiezen om meerdere verzekeringen bij e?e?n verzekeraar onder te brengen. Toch kiest altijd nog 39% er juist voor om verzekeringen te spreiden, om voordeliger uit te zijn. Met name jongeren vinden besparen op een premie belangrijker dan gemak. Van de 50+-ers kiest slechts een derde ervoor om te spreiden.

Allrisk
Daarnaast geeft 56% van de ondervraagden aan WA met volledig casco ofwel allrisk verzekerd te zijn. Iets minder dan een derde heeft een WA met beperkt casco verzekering (28%) en 13% geeft aan WA verzekerd te zijn. In 2018 was dit respectievelijk 57%, 19% en 20%.

De top 5 redenen om over te stappen van autoverzekering:
1. Betere prijs-kwaliteitverhouding (41%)
2. Verzekering werd te duur (30%)
3. Andere auto gekocht (22%)
4. Niet tevreden over service (8%)
5. Behoefte aan andere dekking (6%)

Geef een reactie