Meer schade met winterbanden dan met zomerbanden

Meer schade met winterbanden dan met zomerbanden

Automobilisten die deze winter op zomerbanden zijn blijven rijden hebben minder schade veroorzaakt dan zij die op winterbanden zijn gaan rijden. Dit meldt leasemaatschappij Alphabet op basis van onderzoek onder 20.000 leaseauto’s.

Milde winters
Het verschil is procentueel een procent. Ook in In de milde winters van 2013, 2014 en 2015 reed ruim 24 procent van de auto’s met winterbanden schade en dit is ruim een procent hoger dan de auto’s die op zomerbanden reden. In 2009 koos slechts 64 procent van de leaserijders voor winterbanden. In 2015 is dat aandeel gestegen tot bijna negentig procent.

Roekelozer
Volgens Simon Corsèl, woordvoerder bij Alphabet, kan de milde winter een oorzaak zijn voor de schades, ook kan het zijn dat automobilisten roekelozer gaan rijden wanneer zij op winterbanden rijden: “Het zou beter zijn om alleen winterbanden in te zetten tijdens een strenge winter met veel neerslag. Winterbanden zijn dan het effectiefst.”

Afgelopen winter stond bijna 90 procent van de leaseauto’s op winterbanden; in 2009 was dat nog 64 procent. In de hogere middenklasse laat zelfs 100 procent van de eigenaren winterbanden monteren. In de middenklasse is dat percentage 96 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.