Mannen kiezen vaker alleen WA-autoverzekering

Mannen kiezen vaker alleen WA-autoverzekering

Jonge mannen kiezen voor hun auto vaker alleen voor de verplichte WA-verzekering, terwijl deze groep gemiddeld wel al eerder schades claimt dan vrouwen. Dit blijkt uit een analyse door Independer.

Verschillende keuzes
Volgens de analyse maken jonge mannen en jonge vrouwen verschillende keuzes wat betreft hun autoverzekering. Zo kiest 49 procent van de mannen alleen voor de verplichte WA-verzekering, 42 procent voor de beperkt cascoverzekering en bijna 9 procent voor volledig casco. Van de vrouwen kiest 38% alleen voor de WA-verzekering, ruim 49 procent voor de beperkt cascoverzekering en 13 procent voor volledig casco.
Omdat mannen gemiddeld vroeger beginnen met autobezit bouwen ze ook al eerder schadevrije jaren op. Wel melden jonge mannen gemiddeld iets vaker negatieve schadevrije jaren dan jonge vrouwen en hebben dus al één of meerdere schades geclaimd.

Meer vermogen
Verder blijkt uit de analyse dat 44 procent van de jonge mannen rijdt in een auto met een vermogen tot 75 kW, bijna 22 procent met een vermogen tot 100 kW en 15 procent in een diesel. Bij de vrouwen rijdt 60 procent in een auto met een vermogen tot 75 kW en 13 procent tot 100 kW,. 9 procent rijdt in een diesel.

Volgens Independer blijkt de BMW 3 serie een echte jongemannenauto te zijn, de Toyota Aygo een echte jongevrouwenauto. Ook bezitten 18-jarige mannen drie keer vaker een auto bezitten dan vrouwen van dezelfde leeftijd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.