Kwart schadebedrijven draait met verlies

Kwart schadebedrijven draait met verlies

1 op 4 schadeherstelbedrijven in Nederland is verliesgevend. Dit blijkt uit de resultaten van het Focwa Coronameldpunt van 26 november 2020.

Door de Coronacrisis ervaren Focwa-schadeherstelbedrijven 22% minder orders en dus ook werk in de werkplaats. 14% van de Focwa-leden geeft aan over minder liquide middelen te beschikken. Eenzelfde percentage ervaart leveringsproblemen bij (toe)leveranciers. Volgens Focwa denkt ongeveer 15 procent van de bedrijven aan inkrimping of overname van het bedrijf. Focwa-leden krijgen minder werkopdrachten en een groep van ongeveer 11% verwacht ook personeelsleden te moeten ontslaan. Volgens de belangenbehartoger is de impact op de schadeherstelsector op dit moment vergelijkbaar met de uitkomsten die Focwa in de eerste helft van 2020 bij haar achterban zag.

Hoewel Focwa spreekt van een wisselend beeld, noemt men het opvallend dat 84% van de schadeherstelbedrijven vertrouwt in een positieve afloop van de crisis. 17% is zelfs van plan om nieuwe personeelsleden te werven. (Foto: Shutterstock)

www.focwa.nl/meldpunt-corona. 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.