Innovam start autoschadeherstel opleiding

Innovam start autoschadeherstel opleiding

Innovam is op 1 november officieel gestart met de opleiding autoschadeherstel. Het opleidingscentrum heeft hiervoor een moderne trainingslocatie geopend met een moderne uitlijnbank, meerdere kalibratiesets en trainingsvoertuigen.

De opleiding is, volgens Innovam, ontstaan vanuit een duidelijke behoefte van de schadeherstelbranche om steeds complexer wordende voertuigen te kunnen repareren. Hiervoor zijn de opleiding en de nieuwe locatie voorzien van de nieuwste technieken en didactische inzichten. 

Volgens Rutger Huisman, manager schadeherstel bij Innovam, wil het opleidingscentrum deelnemers opleiden voor wat er op hen afkomt en niet voor wat ze al kennen. “We willen een zo realistisch mogelijk opleiding creëren”, aldus Huisman.

‘No-Touch’ uitlijnbank

In het opleidingscentrum staat onder andere een moderne ‘No-Touch’ uitlijnbank waarmee je geheel zonder wielklemmen alle aan schadeherstel inherente belangrijke wielstanden kunt meten. “Maar we leggen wel eerst uit hoe conventioneel uitlijnen met meetkoppen werkt zodat je niet alleen een rapport kunt lezen, maar je ook begrijpt hoe het tot stand is gekomen,” zegt Huisman. Omdat niet in iedere werkplaats met hetzelfde merk equipment wordt gewerkt, heeft Innovam meerdere ADAS kalibratiesystemen.

Ook de inhoud en manier waarop de opleidingen gegeven worden, zijn volledig van deze tijd, aldus Innovam. Zo vinden de opleidingen plaats in ‘blended learning vorm’ waarbij de theorie via e-learning, online training of webinar wordt aangeboden, aangevuld met praktijktrainingen en opdrachten op de nieuwe locatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.