In 2015 reden Citroën rijders minste schade

Citroën-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 21% minder schade dan gemiddeld. Dit blijkt uit onderzoek naar automerken en autoschades over 2015 van autoverzekeraar Generali

Suzuki tweede
De Citroen-chauffeurs worden op de voet gevolgd door Suzuki-rijders, met 20% minder schade dan het gemiddelde. Seat volgt als derde met 14%. Verder blijkt uit het onderzoek dat in auto’s tot en met 1 jaar oud tot 46% minder schade wordt gereden dan gemiddeld. Bestuurders van auto’s van 2 en 3 jaar oud, rijden slechts 6% minder schade dan gemiddeld.

Claimgedrag
Generali heeft ook onderzoek gedaan naar het claimgedrag per provincie. Hieruit blijkt dat Friezen met 24% minder schade dan gemiddeld de minste schades claimen. Groningen en Drenthe volgen met respectievelijk 21% en 19% minder schade dan het gemiddelde. Inwoners van Zuid-Holland rijden méér schade, 13% vaker dan gemiddeld.

Jongeren tot 25 jaar zijn de slechtste chauffeurs, zo blijkt uit onderzoek. Zij reden ruim 25% meer schade dan gemiddeld. De leeftijdsgroep van 56 tot en met 65 jaar rijdt de minste schade, 14% minder dan het gemiddelde.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.