GlasGarage naar wereldkampioenschap autoruit vervangen

GlasGarage neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap autoruit vervangen in Düsseldorf.

Emiel Baans, GlasGarage ondernemer in Tilburg Zuid, zal daar zijn wereldtitel verdedigen. Twee jaar geleden werd hij nummer 1 van de wereld en hij hoopt dit jaar zijn titel te prolongeren. Het WK autoruit vervangen vindt plaats tijdens Glasstec, de grootste internationale vakbeurs voor de glasindustrie.

Autoruitspecialisten strijden donderdag 25 en vrijdag 26 oktober tijdens het tweejaarlijks kampioenschap om de hoofdprijs. Hierbij draait het om het leveren van het beste resultaat binnen de gestelde tijdslimiet. De deelnemers worden door een internationale jury beoordeeld op hun prestaties op 4 onderdelen: voorruit
vervangen, zijruit vervangen, achterruit vervangen en het repareren van een autoruit. Er wordt onder andere gekeken naar de gebruikte gereedschappen, voorzorgsmaatregelen voor veilig werken en de afwerking.

Emiel Baans rekent op een podium plaats: “Autoruiten vervangen is mijn dagelijks werk, maar een kampioenschap geeft een extra dimensie. Ik heb alle gereedschappen, werkvoorschriften en ook de meest recente informatie over de nieuwste autoruiten nagelopen.”
Aan het WK doen autoruitherstellers mee uit Nederland, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Hongarije, Italië, Noorwegen, Portugal, Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.