Focwa: aanvullende maatregelen Corona noodzakelijk

Focwa: aanvullende maatregelen Corona noodzakelijk

Focwa roept de overheid en opdrachtgevers op tot aanvullende maatregelen voor de schadeherstelsector als gevolg van het Coronavirus.

Teruglopen
De brancheorganisatie constateert dat de orderportefeuille terugloopt en de omzetverwachting omlaag duikt. Gisteren riep Focwa consumenten en bedrijven nog op om schades te laten herstellen om de impact op de Focwa-bedrijven te verkleinen. Ook werd er een coronameldpunt ingesteld waar ondernemers met vragen terecht kunnen. Verder werd de impact gemeten via een enquête bij haar leden.

Omzet
Uit de enquête blijkt dat de omzet de komende 3 weken naar verwachting 30% minder is en op 6 april, de datum waarop de maatregelen in principe eindigen, 50% minder is. Pas na het tweede kwartaal zullen de meeste bedrijven weer 100% operationeel zijn. Bij de meeste bedrijven is er nu al hinder bij het leveren van onderdelen. Lak is op dit moment nog wel verkrijgbaar.

Volgens Focwa verwachten de meeste bedrijven gebruik te moeten maken van één of meer van de aangekondigde maatregelen voor ondernemers (BMKB en/of fiscale mogelijkheden). Ook verwacht circa 90% van de bedrijven gebruik te moeten maken van de regelingen met betrekking tot werktijdverkorting.
Focwa zal in de komende dagen nieuwe enquêtes uitvoeren en haar leden en de sector verder te informeren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.