EuroNCAP bundelt OEM-noodhulpgidsen in app

EuroNCAP bundelt OEM-noodhulpgidsen in app

EuroNCAP heeft een app ontwikkeld waardoor hulpverleners over de juiste informatie beschikken bij een ongeval.  Dit meldt Automotive Management.

Euro Rescue
De mobiele app doet dient als hulpbron voor Europese hulpverleners. In de app Euro Rescue zijn de noodhulpgidsen van autofabrikanten gecentraliseerd, waardoor reddingswerkers inzittenden snel kunnen helpen bij een ongeval. De app moet betere veiligheidsomstandigheden creëren na een botsing.

Veiligheid
Volgens de testinstantie, waar Dekra zich onlangs bij aansloot, gaat het bij de veiligheid van auto’s niet alleen om de bescherming van de inzittenden, maar ook om een betere veiligheid te creëren na een botsing. Doordat auto’s harder en complexer zijn geworden en een andere krachtbron hebben, is het belangrijk dat hulpverleners weten wat ze wel en niet kunnen doen op de plaats van het ongeval.

In de app, die zowel online als offline te gebruiken is, vinden hulpverleners informatie over de plaatsing van componenten, zoals airbags en voorspanners. De app is gratis beschikbaar via Android en Ios.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.