Elektrische auto’s zorgen voor meer schades

Elektrische auto’s zorgen voor meer schades

Met elektrische auto’s wordt meer schade gereden dan met conventioneel aangedreven auto’s. Dit zei Arno Onnink, eigenaar van onderzoeksbureau Trend-RX, tijdens het schadecongres van Automotive Insiders op 5 maart.

Onderzoek
Onink gaf een preview van een onderzoek dat hij samen met Automotive Insiders uitvoert naar de impact van elektrificatie. Hij zei dat uit onderzoek van een Noorse verzekeraar blijkt dat elektrische auto’s 20% meer schade veroorzaken. Daarnaast blijkt uit onderzoek van verzekeraar AXA Zwitserland dat zwaardere elektrische auto’s meer schade rijden dan kleinere auto’s: “De acceleratie gaat harder en ze hebben meer vermogen, een hoger gewicht en grotere afmetingen.”

Marge
Volgens Onnink verdienen schadeherstellers ook minder aan schadeherstel aan een elektrische auto: “Deze auto heeft een andere onderdelen mix dan conventioneel aangedreven auto’s. Verder is de marge bij een kleine elektrische auto 5% kleiner. Als een grotere elektrische auto een zware schade heeft is de kans groter dat deze total-loss is, ook omdat hij een groot battery pack heeft.”

Het definitieve onderzoeksrapport verschijnt dit kwartaal.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.