Diagnoseworkshop schadeherstellers: 70 deelnemers

Diagnoseworkshop schadeherstellers: 70 deelnemers

De workshop Diagnose in de Schadeherstelwerkplaats, die op 23 november plaatsvond bij VOC in Nieuwegein, werd bijgewoond door 70 schadeherstellers. Zij werden bijgepraat over nut en noodzaak van diagnose, door middel van workshops en presentaties.

Een diagnose kunnen stellen wordt ook voor schadeherstellers steeds belangrijker. Volgens Luberto van Buiten, hoofdredacteur Auto Kompas, heeft ruim 60 procent van de herstellers diagnose-apparatuur in huis. Van de overige 40 procent is echter slechts 20 procent van plan er in te investeren. Volgens diagnose-expert Frank Bouman (Diagnose Centrum) hangt het soort apparaat vooral af van het budget: “Maar ook van wat je ermee van plan bent. Bij de meeste herstelbedrijven is het wagenpark zo divers dat je meer hebt aan universele apparatuur.”
Robert Jan Graaf (ABS Graaf Spuiterij) vertelde over het nut van diagnose voor de schadehersteller: . “We besteden nu veel minder werk uit dan voorheen. Dat scheelt tijd en dus geld. Ook is het belangrijk je klant gewoon zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

Volgens Jaap Langeveld, manager Large Accounts bij VOC neemt de animo voor de opleiding AutoschadeTechnicus toe: “Maar in verhouding tot het belang voor de schadewerkplaats laat het nog wel te wensen over. Nu zie je toch dat het onderwerp zeker wel leeft bij de herstellers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.