Bovemij: Hoger resultaat over eerste halfjaar

Bovemij heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een resultaat van 24,1 miljoen euro gerealiseerd, dat is 2,7 miljoen meer dan over dezelfde periode vorig jaar (+12,6%). Dat meldt Bovemij vandaag in zijn halfjaar cijfers.

Lagere schadelast
De verbetering is volgens de verzekeraar vooral te danken aan een lagere schadelast op autoverzekeringen: door minder wegverkeer vanwege de coronacrisis. De bruto geboekte premie van Bovemij ligt op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar en bedroeg 249,1 miljoen euro (249,5 miljoen in 2019).

Tweede steunpakket
“Het goede resultaat wordt de komende maanden op verschillende manieren ingezet om de branche te helpen succesvol te ondernemen”, aldus Ageeth Bakker, cfro van Bovemij. “Op dit moment denken we samen met onze grootaandeelhouder Bovag na over een mogelijk tweede steunpakket. Daarnaast investeren we volop in digitalisering waarmee we onze klanten ondersteunen bij het digitaal zaken doen.” Bovemij kwam in maart met een steunpakket: auto- en motorbedrijven kregen voor drie maanden kosteloos Viabovag aangeboden, klanten kregen gratis juridische bijstand en Bovemij helpt bij acute liquiditeitsproblemen door het wegvallen van omzet, zo meldt Bovemij.

Eerder dit jaar meldde Bovemij een megawinst over 2019, een roerig jaar voor de verzekeraar met een compliance-onderzoek en veel personele wisselingen. (Bron: Automotive Management)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.