Belron (Carglass) voert kwartaalomzet op tot 1,4 miljard euro
(Foto: Carglass)

Belron (Carglass) voert kwartaalomzet op tot 1,4 miljard euro

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft in het eerste kwartaal een omzet gedraaid van ruim 1,4 miljard euro. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, waarvan 9 procent organische groei. De internationale autoglasspecialist dankt de groei aan een gunstig prijs/mix effect en een positieve bijdrage van ADAS en VAPS terwijl de volumes op jaarbasis gelijk bleven.

Dat meldt het Belgische autobedrijf d’Ieteren dat een meerderheidsbelang in Belron heeft. Belron groeide met 13,3 procent in Europa (28 procent van de totale omzet), met 4,6 procent in Noord-Amerika (58 procent van het totaal) en met 18,9 procent in de rest van de wereld. Het autoglasbedrijf schreef half mei een nieuwe lening uit van 800 miljoen euro waarvan het 522,9 miljoen euro aan dividend uitkeerde aan de beursgenoteerde d’Ieteren Groep. 

Auto-onderdelen leverancier PHE, een andere onderneming van de groep, draaide in de eerste drie maanden een omzet van 654 miljoen euro, 19,5 procent meer op jaarbasis. PHE haalt nog altijd 65 procent van de omzet uit het ‘herkomstland’ Frankrijk, de rest komt uit België, Nederland, Luxemburg, Italië en Spanje. De omzetgroei was vooral te danken aan de verdere toename van het marktaandeel en de prijsstelling.

In het kwartaalbericht wordt verder gemeld dat TVH, dat onderdelen levert voor industriële en landbouwmachines, op 19 maart werd getroffen door een cyberaanval. De meeste systemen werden geblokkeerd of uit voorzorg afgesloten en daardoor kon het bedrijf in de meeste regio’s niet werken. Sinds 5 april werden de systemen geleidelijk aan operationeel en sinds 17 april zijn de activiteiten volledig hersteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.