Axalta wil zelfstandig blijven

Axalta wil zelfstandig blijven

Axalta Coatings Systems blijft een zelfstandig bedrijf en kiest er niet voor om overgenomen te worden. Dit is de uitkomst van een evaluatie van strategische opties naar aanleiding van de gevolgen van het Coronavirus. Dit meldt Deaandeelhouder.nl.

Zelfstandig
Hiermee blijft de lakleverancier zijn eigen plan volgen. Naar aanleiding van de ontwrichting van de mondiale markten door de coronavirus zei Axalta gesprekken te hebben gevoerd met een aantal geïnteresseerde partijen. Conclusie was dat zelfstandig blijven de beste manier is om de waarde voor aandeelhouders te maximaliseren.

Onderhandeling
In de afgelopen tijd was Axalta in onderhandeling over een overname door PPG Industries, en Clayton Dubilier & Rice, zo schrijft Deaandeelhouder.nl. Maar na beeindiging van deze gesprekken bleek het aandeel Axalta te zijn gekelderd. Axalta zegt nu stappen te hebben genomen om de impact op te vangen van een lagere klantvraag in sommige gebieden, waaronder aanpassingen aan de kostenstructuur.

“We geloven dat de stappen die we zetten, in combinatie met een sterke balans en ruime liquiditeit, ons in staat zullen stellen om sterk uit deze crisis te komen”, aldus het bedrijf. (Bron: Deaandeelhouder.nl)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.