AutoTech Alliantie introduceert veilig hersteltrainingen

AutoTech Alliantie introduceert veilig hersteltrainingen

Tagpoint Training heeft in opdracht van de AutoTech Alliantie, online trainingen ontwikkeld om de veiligheid in de werkplaatsen van schadeherstellers te verbeteren. De AutoTechPoint training zorgt voor risicobewustzijn en verhoogt de veiligheid op werkvloer, aldus de alliantie.

De trainingen moeten schadeherstellers bewust maken van de risico’s’ die herstel van moderne auto’s met zich meebrengt: van intelligente rijassistentiesystemen tot connectiviteit, verbindingstechnieken en veilig werken aan elektrische auto’s. Dit type auto’s vereist een nieuw vakmanschap, omdat deze auto’s veel complexer zijn.

De trainingen worden aangeboden in abonnementsvorm en worden steeds aangevuld met actuele onderwerpen en afgesloten met een online toets. De voortgang is te volgen via een  dashboard. Volgens AutoTech Alliantie is er een tekort aan schadeherstellers met deze specifieke kennis.

Ervaring

Tagpoint Training commercieel directeur André van der Grift stelt dat de kennis van Tagpoint over risicoherkenning, gedragsbeïnvloeding en veilig werken goed van pas komt. “We implementeren onze ervaring en kennis in de branche en leren schadeherstellers hoe ze op een veilige manier met deze elektrische auto’s aan de slag kunnen gaan.”

Van der Grift stelt daarbij dat alleen kennis over schadeherstel niet voldoende is om veilig te kunnen werken. “Er bestaat een groot gat tussen kennis en daadwerkelijk veilig gedrag. Als expert op het gebied van gedragsbeïnvloeding en risicoherkenning is het onze missie om professionals veiliger te laten werken en ongevallen te voorkomen. Met de samenwerking met AutoTech Alliantie willen we het aantal ongevallen in Nederland nog verder terugbrengen.”

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.