Auto’s op steeds oudere leeftijd gedemonteerd

Auto’s op steeds oudere leeftijd gedemonteerd

VWEDe gemiddelde leeftijd waarop een auto in Nederland gedemonteerd wordt, is gestegen naar ouder dan 18 jaar. Daarmee rijden ze gemiddeld 15 maanden langer rond voordat ze naar de sloop gaan dan in 2012. Dit meldt VWE op grond van statistieken.

Demontage
Al jaren stijgt de gemiddelde leeftijd waarop een auto gedemonteerd wordt. Dit jaar is die stijging opvallend groot: van gemiddeld 17,4 jaar in 2013 naar 18,2 jaar in 2014. Belangrijke oorzaak hiervan is dat er dit jaar veel meer oldtimers naar de sloop gingen. Maar ook andere auto’s in de leeftijd ouder dan 18 jaar zijn vaker gedemonteerd. Deze oudere auto’s trekken de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog.

Jonger dan 10 jaar
Naast oude auto’s zijn er dit jaar ook 4.483 personenauto’s jonger dan 10 jaar gedemonteerd. De modellen waarvan de meeste jonge exemplaren op de sloop terecht komen zijn de Opel Corsa, Volkswagen Polo en Volkswagen Golf, van elk tussen 133 en 139 exemplaren.

Gemiddeld is de kans dat een auto (tot 10 jaar) naar de sloop gaat 0,1%. De Hyundai Veloster (wordt sinds 2011 geleverd) staat bovenaan met acht exemplaren dit jaar. Een andere opvallende auto is de Fisker Karma met twee exemplaren. Ook zijn er dit jaar 12 jonge Porsches gedemonteerd, waaronder een zestal 911’s. De duurste auto’s die dit jaar al op jonge leeftijd gedemonteerd werden zijn een Bentley Continental GT en een Spyker C8.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.