Autoruitschades in 5 jaar gehalveerd

Autoruitschades in 5 jaar gehalveerd

Autoruitschade kansHet aantal autoruitschades is de afgelopen 5 jaar gehalveerd. Liep in 2010 nog 14% van de auto’s glasschade op, in 2014 was dit percentage al gedaald tot 7%. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlanden van Nu.

Bovenmatige afname
De daling van het aantal autoruitschades is opvallend sterker dan die voor alle autoschades. Volgens de verzekeraar is de kans op autoschade kleiner omdat er steeds minder kilometers worden gereden. Voor de bovenmatige afname van ruitschades ziet men verschillende mogelijke verklaringen: “We hebben de laatste jaren zachte winters. Dit betekent minder beschadigde wegen en daardoor minder steentjes op de weg. Daarnaast moeten wegenbouwers tegenwoordig prestatiecontracten afsluiten. Hierdoor is de kwaliteit van de wegen steeds beter geworden.”

Dure auto’s meer ruitschade
Opvallend is dat dure auto’s meer last hebben van ruitschades dan goedkope auto’s. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grotere voorruit, aldus De Nederlanden van Nu: “Verder blijkt dat de kans op autoruitschade het grootst is in Zeeland en het kleinst in Drenthe.
Volgens directeur Arjen Dijkstra blijft ruitschade de meest voorkomende vorm van autoschade.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.