Autopremies goedkoper dan vorig jaar

Autopremies goedkoper dan vorig jaar

De premies van autoverzekeringen zijn dit jaar voor het eerst sinds 2016 gedaald. Dit meldt premievergelijker Autoverzekering.nl.

Prijsdaling
Volgens Autoverzekering.nl is de prijsdaling opmerkelijk, want de afgelopen vier jaar stegen de premies jaarlijks. De meest opvallende, en tevens grootste, daling is te zien in Maastricht. Deze stad was de afgelopen twee jaar de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten. In 2020 betalen Maastrichtenaren gemiddeld elf procent minder dan het voorgaande jaar – wat kan oplopen tot een besparing van ruim 50 euro per jaar. Daarmee komt de zuidelijke stad dit jaar niet voor in de top drie duurste steden van Nederland. Middelburg heeft dit jaar de kleinste daling, waar autobezitters dit jaar maar 2,40 euro besparen op hun autopremie.

Opmerkelijk
Volgens Autoverzekereing.nl is het verschil opmerkelijk en te verklaren doordat Maastricht altijd kampte met een groot aantal diefstallen omdat auto’s daar snel over de grens gebracht kunnen worden: “Uit cijfers van de politie blijkt dat er in 2019 een daling in het aantal autodiefstallen van maar liefst 21 procent is ten opzichte van het jaar daarvoor. Het risico voor de verzekeraar is hierdoor afgenomen en dat zie je terug in de dalende autopremies.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.