Automotive Insiders: Impact van EV’s op schadeherstel

Automotive Insiders: Impact van EV’s op schadeherstel

Verzekeraars zijn niet bepaald blij met elektrische voertuigen. Deze zijn zwaarder dan vergelijkbare voertuigen en dat resulteert bij een aanrijding in een grotere schadeimpact. Dit zegt Arno Onink (onderzoeksbureau Trend-Rx) op het schade event van Automotive Insiders op 5 maart.

Hogere schadelast
Volgens Onink zijn EV´s voor verzekeraars een lastig te exploiteren schadeportefeuille omdat deze een hogere schadelast creëert. Onink heeft samen met Automotive Insiders de invloed van elektrificatie op alle stakeholders in kaart gebracht.

Veiligheid
Het schade event van Automotive Insiders op 5 maart heeft als thema ‘Autoschadeherstel: Veiligheid gegarandeerd?!’Gerben Batstra, Director Customer Service van Volvo Nederland, gaat in op de veiligheid van het merk Volvo en wat dat betekent voor de inrichting van het schadeherstelnetwerk. Paul Dietz (Divisiemanager Toezicht en Beoordeling bij de RDW) vertelt waarom de RDW zich zorgen maakt over herstel van zware en complexe schades. Niet alle zware klussen worden geregistreerd en bij de keuring is vaak niet goed vast te stellen of er volgens voorschriften gerepareerd is. De RDW wil samen met de branche komen tot een oplossing. Wim Heijnen (Onderzoeksraad voor Veiligheid en medeauteur van een rapport over ADAS) kwam tot de conclusie dat automobilisten onvoldoende bekend met de werking van ADAS. Hij spreekt over de rol die schadeherstellers kunnen spelen in de voorlichting over de werking ervan en zijn verantwoordelijkheden.
Jan Lammers, autocoureur en directeur van de Grand Prix Nederland, sluit het event af met een vooruitblik op de Grand Prix van Nederland die in 2020 zal plaatsvinden.

Medepresentator van het event is Jasper Verweij. De zaal is vanaf 14:30 uur toegankelijk en het programma start om 15:30 uur in Landgoederij, Bunnik. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze website.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.