ARN wil autorecyclingketen verder circulair maken

ARN wil autorecyclingketen verder circulair maken

ARN staat voor de uitdaging om de autorecyclingketen verder circulair te maken. Dit blijkt uit het Whitepaper ‘De sloopauto van de toekomst‘, dat door ARN is gepubliceerd.

Elektrische voertuigen
Dit whitepaper is door ARN gepubliceerd omdat de autobranche naar eigen zeggen aan de vooravond staat van een grootschalige introductie van hybride en volledig elektrisch aangedreven voertuigen. “De veranderende materiaalbalans en de komst van nieuwe aandrijflijnen hebben een grote invloed op de wettelijke taken van ARN, zoals de recyclingdoelstelling van 95 procent”, aldus ARN. “De samenwerking met onze ketenpartners: autodemontagebedrijven, inzamelbedrijven, recyclingbedrijven, toeleveranciers, tussenhandelaren en metaalrecyclingbedrijven is hiervoor cruciaal.”

Recyclingprestatie
Het whitepaper gaat in op de veranderingen in gebruikte materialen en vloeistoffen bij de productie van auto’s. ARN zorgt voor de monitoring van de recyclingprestatie  in Nederland. Men wil hierin ook een stap verder gaan door hoogwaardige en waar mogelijk circulaire oplossingen te ontwikkelen. Volgens ARN moet de autobranche in de gehele keten duurzamer omgaan met grondstoffen om verdere uitputting te voorkomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.