ANWB komt met Veilig Rijden Autoverzekering met app

ANWB komt met Veilig Rijden Autoverzekering met app

De ANWB heeft de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ontwikkeld, waarmee weggebruikers hun rijgedrag kunnen monitoren en verbeteren via een app. Met deze verzekering wordt veilig rijden wordt beloond met premiekorting.

Smartphone
Dankzij de app is de verzekering nu beschikbaar voor iedereen met een smartphone, ongeacht bouwjaar of merk auto. De smartphone is dankzij de ingebouwde GPS-zender en accelerometer bij uitstek geschikt om het rijgedrag te meten. Voorheen was dat alleen te meten met een dongel. Daardoor was de verzekering toen niet beschikbaar voor auto’s van vóór 2001, omdat daarin geen dongels aangesloten konden worden.
Naast de bestaande metingen van snelheid, acceleratie, remmen en snelheid in bochten registreert de app ook het smartphone gebruik tijdens het rijden.

Nieuwe fase
De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat met de app een nieuwe fase in. Tot nu toe heeft de verzekering ‘oude stijl’ ruim 35.000 gebruikers. De data die tijdens de ritten zijn verzameld, wordt geanonimiseerd en door de ANWB gebruikt om gevaarlijke situaties op de Nederlandse weg op te sporen en te verbeteren. Volgens de ANWB veroorzaken de deelnemers minder schade dan de mensen met een reguliere autoverzekering. 89% van hen krijgt korting op de premie: “Het blijkt dat klanten hun scores verbeteren naarmate ze langer gebruik maken van de verzekering, mede dankzij de feedback op hun rijgedrag.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.