Allianz en Conti: parkeren veroorzaakt 40% autoschades

Allianz en Conti: parkeren veroorzaakt 40% autoschades

Schade Renault Clio40% van alle autoschades wordt veroorzaakt door fouten tijdens het parkeren en manoeuvreren. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz en Continental.

Van de schades die ontstaan tijdens parkeren en manoeuvreren ontstaan acht van de tien ongelukken door het manoeuvreren uit de parkeerplaats. Bestuurders van 65 jaar en ouder veroorzaken hierbij drie keer zoveel ongelukken als bestuurders tussen de 25 en 64 jaar.

Bestelauto’s en SUV’s
Bestelauto’s en SUV’s zijn volgens Allianz en Continental relatief vaak betrokken bij ongelukken door parkeren en manoeuvreren. Met deze voertuigen worden ongeveer 30% meer ongelukken veroorzaakt dan met kleinere auto’s. Dit zou alleen maar meer worden vanwege het steeds grotere formaat van deze voertuigen. Ook de continue verstedelijking is een oorzaak; de verkeersdrukte neemt toe en daarmee ook de kans op verkeersongelukken.

Parkeerhulp
Uit het onderzoek blijkt dat het nut van de huidige parkeerhulpsystemen nog te beperkt is, aldus de onderzoekers. Volgens hen zouden de systemen vaak geen rekening houden met de zijkant van auto’s, waardoor bestuurders het gevaar over het hoofd zien. Zij zouden teveel vertrouwen op het parkeerhulpsysteem van hun auto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.