AkzoNobel ontvangt Terra Carta Seal op Klimaattop

AkzoNobel ontvangt Terra Carta Seal op Klimaattop

Lakfabrikant Akzo Nobel heeft de onderscheiding Terra Carta Seal ontvangen op de UN Klimaattop COP26, zo meldt de fabrikant. De onderscheiding is een erkenning voor bedrijven die in hun sector leidend zijn in het creëren van duurzame oplossingen. 

De onderscheiding is onderdeel van Terra Carta, een herstelplan voor natuur, mens en planeet dat begin dit jaar werd geïntroduceerd via het Sustainable Markets Initiative van de Britse prins Charles, die de onderscheiding ook overhandigde. AkzoNobel is naar eigen zeggen de enige lakfabrikant die de onderscheiding heeft ontvangen en behoort hiermee tot een select groepje van bedrijven die erkenning hebben gekregen voor hun leiderschapspositie binnen hun bedrijfstak. 

Klimaatneutraal

CEO Thierry Vanlancker nam de erkenning in ontvangst en was vereerd dat de inspanningen van AkzoNobel erkend worden. “Het Terra Carta zegel is een grote eer voor iedereen in ons bedrijf. Het is een duidelijke bevestiging van al het werk dat we doen en van alles wat we tot nu toe hebben bereikt”, vindt hij.  

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.