ADAC: auto’s nog steeds makkelijk te hacken

ADAC: auto’s nog steeds makkelijk te hacken

AdacAuto’s met een Keyless entry zijn nog steeds makkelijk te hacken. Dit werd aangetoond in een onderzoek van de Duitse ADAC, waarvan Tweakers melding maakt.

Signaalversterker
De organisatie heeft 24 auto’s van 19 verschillende merken met een keyless entry geprobeerd te openen. Daarbij is het gelukt om alle onderzochte auto’s te openen en starten. ADAC kon de beveiliging met een zelfgebouwde signaalversterker omzeilen. Volgens Tweakers moet de dief daarvoor wel in de buurt van de eigenaar zijn zodat de signaalafstand met een speciale versterker kan worden vergroot.

Hardware
Volgens de ADAC is deze manier om een auto te stelen al jaren bekend. De hardware om de auto te openen is voor weinig geld te bouwen. Het is ADAC gelukt om de radiolink tussen de auto en de sleutel te vergroten met consumentenhardware via de 2,4GHz-frequentie, zo meldt Tweakers.

ADAC testte modellen van Audi, BMW, Citroën, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Range Rover, Renault, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, SsangYong, Subaru, Toyota en Volkswagen. Alle auto’s waren gevoelig voor de aanval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.