Achmea verkoop Independer aan de Persgroep

Achmea verkoop Independer aan de Persgroep

De Persgroep en Achmea hebben overeenstemming bereikt over de overname van de vergelijkingssite Independer door de Persgroep.

Vergelijkingen
Independer is de digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan. De Persgroep zetelt in Hilversum en heeft ruim 300 medewerkers. De Persgroep heeft andere media zoals de Volkskrant, AD & de regiotitels en services zoals Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack.

Distributiekanalen
Onder Achmea is Independer de afgelopen jaren gegroeid in bezoekersaantallen, omzet en resultaat. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen. De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro.

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. De Persgroep en Achmea verwachten de transactie nog dit jaar te kunnen afronden.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.