ABS Autoherstel Splinter eerste Nederlandse Lucid Approved Bodyshop
ABS Autoherstel Splinter eerste Nederlandse Lucid Approved Bodyshop (Foto: ABS Autoherstel)

ABS Autoherstel Splinter eerste Nederlandse Lucid Approved Bodyshop

ABS Autoherstel Splinter in Amsterdam is de eerste autoschadehersteller in Nederland die schades aan het elektrische automerk Lucid mag uitvoeren. Recent zijn de eerste Lucid’s aan Nederlandse klanten geleverd, zo meldt schadeketen ABS Autoherstel.

Directeur Stephan Gamelkoorn: “Nieuwe merken aan je binden kost tijd en moeite. Om ze te behouden moeten we elke dag kwaliteit leveren en presteren op topniveau. En dat is wat onze mensen in de werkplaats doen. Daar ben ik enorm trots op. We hebben de vereiste equipment en tools besteld en horen bij de eerste lichting herstellers die door dit merk worden opgeleid. Binnenkort beginnen de online en fysieke opleidingen. De plaatwerkers en autoschadetechnici starten hier als eerste mee.” Schadebedrijf Splinter is gespecialiseerd in hightech autoschades en werkte destijds ook als een van de eerste herstellers voor Tesla.

Specialistisch

Een hightech automerk als Lucid vraagt volgens Gamelkoorn om nog specialistischer werk. “We maken echt een verdiepingsslag in ons herstelwerk. Er zitten een hoop nieuwe technieken in de auto’s en dus moeten we nadenken over nieuwe reparatie oplossingen. Lucid is vernieuwend qua techniek, denkwijze en oplossingen in de auto. Het is een kwalitatief goed product, en dat is precies waar wij ook voor staan. Bij zo’n nieuw merk is het echt pionieren. Je moet veel kennis van technieken en gereedschappen hebben, alleen dan kun je de beste manier vinden om schades volgens de geldende veiligheidsnormen te herstellen.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.