Aantal studenten schadeherstel- en carrosseriesector stijgt

Aantal studenten schadeherstel- en carrosseriesector stijgt

Het aantal studenten die zich hebben ingeschreven bij een ROC voor een opleiding in de carrosseriebranche, is wederom toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van DUO voor schooljaar 2019-2020.

Inschrijvingen
Het aantal nieuwe inschrijvingen is opgelopen tot 1.010. Tegelijkertijd hebben 351 jongeren in 2019 hun diploma gehaald ten opzicht van 342 in 2018. De nieuwe instroom van studenten zorgt ervoor dat er momenteel 1.239 studenten in de carrosseriebranche worden opgeleid.

Verbinden
Volgens Focwa-directeur Femke Teeling heeft de sector de afgelopen jaren veel energie gestoken in een steeds betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. “We verbinden ROC’s met Focwa-bedrijven en stimuleren via de online campagne www.ikwordschadehersteller.nl het geven van gastlessen en stages om jongeren te enthousiasmeren voor het vak van schadehersteller. Daarnaast maakt de nieuwe cao de sector ook aantrekkelijker.” Ook blijkt uit een enquête onder FOCWA-leden dat 70% van de ondervraagde bedrijven een meer dan gemiddeld vertrouwen heeft in de toekomst voor de nieuwe generatie herstellers.

Volgens Teeling is er sprake van een trendbreuk: “Voor het derde jaar op rij kennen we een aanzienlijke stijging van het aantal studenten in de schadeherstelsector.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.